MENU

 

Investovanie v zahraničí: Nevyhnutná odvaha pre rast a prosperitu 

V súčasnosti, v ére globalizácie a digitalizácie, sa svet stále viac a viac prepojuje. Hranice medzi krajinami sa prepájajú a naše ekonomické systémy sa stávajú viac zrkadliaciami a komplexnými. Tento vývoj prináša nové príležitosti pre investorov, ktorí sa odvážia riskovať a hľadajú investície za našimi hranicami. Pozrime sa na príklad úspešného zahraničného investora - Warrena Buffetta. Buffett, ktorý je považovaný za jedného z najúspešnejších investorov všetkých čias, sa neobmedzoval len na investovanie v USA. Investoval aj v zahraničí, najmä v Číne a Nemecku. Tieto investície mu priniesli obrovský zisk a pomohli mu vybudovať jeho finančné impérium. Buffettova kariéra dokazuje, že odvaha investovať v zahraničí sa môže vyplatiť. 

Investovanie v zahraničí sa môže na prvý pohľad javiť ako náročné a riskantné. Je pravda, že s ním prichádzajú určité výzvy - od právnych a regulačných otázok, cez jazykové bariéry, až po úplné pochopenie miestnej kultúry a ekonomických systémov. Ale nenechajme sa tým odradiť. Skôr než sa sústredíme na tieto prekážky, zamyslime sa nad tým, aké príležitosti nám investovanie v zahraničí môže priniesť. Prvým a najdôležitejším dôvodom prečo investovať v zahraničí je diverzifikácia. Rozšírenie investícií do rôznych geografických oblastí nám môže pomôcť minimalizovať riziko a stabilizovať výnosy. Ak sa napríklad ekonomika jednej krajiny dostane do problémov, investície v iných krajinách môžu stále prinášať zisk. Diverzifikácia, teda poskytuje istý druh finančného poistenia. 

 

Ďalším dôvodom je prístup k novým a rýchlo rastúcim trhom. Mnohé rozvíjajúce sa trhy, ako napríklad Karibik, Latinská Amerika alebo Čína, uvádzajú impozantné rastové miery a ponúkajú obrovský potenciál pre vysoké výnosy. Investovanie v týchto krajinách môže byť pre investorov skvelou príležitosťou na zvýšenie zisku. Navyše, investovanie v zahraničí môže byť aj cestou k získaniu unikátnych skúseností a poznatkov. Môže nám otvoriť dvere do nových kultúr, trhov a obchodných modelov. Tieto skúsenosti a poznatky môžu byť nesmierne cenné a môžu nám pomôcť stať sa lepšími a múdrejšími investormi. V konečnom dôsledku, investovanie v zahraničí je ako výlet do neznáma. Je to plné rizík a neistôt, ale tiež plné vzrušenia a možností. Keď sa odvážime a podnikneme tento výlet, môžeme objaviť nové svety a možnosti, o ktorých sme ani netušili. A kto vie, možno nájdeme aj cestu k finančnému úspechu a prosperite. V tomto momente prichádza na trh LT-EU Group. Je to realitná spoločnosť, ktorá sa zameriava nielen na reality na domácom trhu, ale aj v zahraničí. Pri tejto spoločnosti upadá strach a riziko z investovania v zahraničí. Keďže spoločnosť je na zahraničných trhoch, ako doma vie sa postarať o pohodlie a komfort pri investovaní v zahraničí domácimi klientmi.



Presvedčte sa o profesionálnom prístupe spoločnosti LT-EU GROUP, ktorá vás rada prevedie procesom kúpy, predaja alebo prenájmu nehnuteľnosti. Navyše poskytuje aj kompletný právny a hypotekárny servis a nadštandardné služby pri projektovaní stavieb.

Vďaka spolupráci s kvalifikovanými interiérovými dizajnérmi dokáže splniť vaše predstavy o pohodlnom domove alebo reprezentatívnych komerčných priestoroch. Okrem Slovenska, pôsobí aj v Maďarsku, Rakúsku, Chorvátsku, Španielsku i v Dominikánskej republike.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.